09 septembrie 2019

Airbus Helicopters continuă colaborarea în cadrul Colegiului Tehnic Transilvania

Monitorul Apărării şi Securităţii

Compania Airbus Helicopters România continuă colaborarea cu Colegiul Tehnic Transilvania din Braşov, unde se pregătesc viitori specialişti în aviaţie.

Sursă foto: Airbus
În noul an şcolar sunt 225 de elevi care urmează cursurile de aeronautică la Colegiul Tehnic Transilvania din Braşov, în cadrul unui program de colaborare prin care Airbus Helicopters România oferă sponsorizări, burse de studiu şi stagii de practică.
 
"Airbus a decis să continue proiectul educaţional împreună cu Colegiul Tehnic Transilvania şi să sprijine noi clase pentru că am constatat că tinerii sunt foarte interesaţi de acest program şi îşi doresc să beneficieze de practica pe care Airbus Helicopters Romania o organizează la fabrica noastră din Braşov. Am lansat acest program în 2016 cu o singură clasă, în care erau mai puţin de 30 de elevi. Acum avem 225 de elevi pentru noul an şcolar şi suntem încântaţi că putem creşte tinere talente aici, în România. Interesul tinerei generaţii pentru aeronautică este impresionant", a declarat Georges Durdilly, directorul general al Airbus Helicopters Romania.
 
"Elevii care urmează cursurile claselor cu profil aviaţie şi instalaţii de zbor, prin parteneriatul cu Airbus, au acces la cele mai noi informaţii în domeniu şi pot dobândi abilităţi practice datorită accesului la materiale noi şi resurse pe care noi nu le-am fi putut oferi. Orele de practică la Airbus îi dau partenerului nostru posibilitatea de a analiza şi selecta viitori angajaţi şi le oferă elevilor şansa de a se familiariza cu domeniul, cu principiile şi regulile specifice. În plus, la finalul studiilor, absolvenţii se pot angaja la renumita companie Airbus. Nivelul ridicat de tehnologizare, cerinţele în materie de calificare a forţei de muncă şi posibilitatea de a beneficia de pregătire continuă într-un domeniu dinamic şi au avut ca efect creşterea numărului liceenilor care optează pentru practică specializată la colegiul nostru", a spus Daniela Felegean, directorul Colegiului Tehnic Transilvania.
 
Toţi elevii claselor de aeronautică pot participa la sesiunile de practică organizate de Airbus Helicopters Romania. Compania a alocat câte un coordonator pentru fiecare grup de trei elevi. 
 
Airbus este lider mondial în domeniul aeronautic, al spaţiului şi al serviciilor conexe. În 2018 a generat venituri de 64 de miliarde de euro şi a avut aproximativ 134.000 de angajaţi la nivel mondial.