14 aprilie 2021

Airbus a prezentat oficialilor militari şi guvernamentali români elicopterul H145M

Florin Jipa

Elicopterul H145M al Airbus Helicopters a fost prezentat pentru prima dată în România într-un tur demonstrativ live de trei zile, în perioada 12-14 aprilie, a anunţat compania printr-un comunicat de presă.

Sursă foto: Airbus

Evenimentul Demo Tour al Airbus Helicopters dedicat prezentării elicopterului militar H145M a fost dedicat agenţiilor guvernamentale şi militare din România. Activitatea vine la scurt timp după semnarea, în martie, a Acordului de cooperare industrială între Airbus Helicopters şi IAR pentru personalizarea în România a elicopterului H145M pentru misiuni de atac pentru forţele armate române, mai spune sursa citată.

Invitaţii au putut experimenta în persoană capabilităţile îmbunătăţite ale elicopterului militar cu cinci pale H145M, printr-o serie de prezentări tehnice, afişaj al realităţii virtuale (VR) şi zboruri cu elicopterul.

H145M poate fi folosit în misiuni multi-rol utilitare, de atac, recunoaştere, ISTAR (informaţii, supraveghere, reperare ţintă, recunoaştere), Comandă & Control, sprijin pentru foc la sol, antitanc, escortă, transport tactic, MEDEVAC şi CASEVAC.