23 septembrie 2021

Afganistan: Atac asupra talibanilor. Cel puţin cinci persoane au murit

Andreea Soare

Câţiva atacatori neidentificaţi au luat cu asalt, miercuri, vehiculele talibanilor, în estul Afganistanului, spun mai mulţi martori. În urma atacurilor, cel puţin doi luptători talibani şi trei civili au murit, scrie stripes.com.

Sursă foto: AFP

Într-unul dintre atacuri, un bărbat înarmat a deschis focul asupra unui vehicul al talibanilor, într-o benzinărie, în capitala de provincie Jalalabad, omorând doi talibani şi un angajat al benzinăriei. Un copil a fost, de asemenea, omorât.

Un alt copil şi-a pierdut viaţa şi doi talibani au fost răniţi într-un atac separat – prin amplasarea unei bombe pe un vehicul. Un alt atac cu o bombă asupra maşinii unui taliban a rănit o singură persoană, în Jalalabad. Nu este clar dacă această persoană era civil sau făcea parte din grupul talibanilor.

Niciun grup nu a revendicat, până în acest moment, atacurile de miercuri, însă Statul Islamic, care are o prezenţă semnificativă în estul Afganistanului, a revendicat atacuri similare din Jalalabad, de săptămâna trecută, care au provocat moartea a 8 persoane.

Talibanii şi Statul Islamic sunt inamici, iar atacurile provoacă preocupări cu privire la un posibil conflict de proporţii între cele două părţi.

Noii conducători ai ţării, talibanii, se află sub presiunea comunităţii internaţionale în ceea ce priveşte oprirea atacurilor Statului Islamic, întrucât au promis că nu vor permite grupului terorist să execute atacuri de pe teritoriul afgan.