14 ianuarie 2021

Aeronava V-280 Valor a acumulat 200 ore de zbor, anunţă Bell

Florin Jipa

De primul zbor în 2017, echipa V-280 a executat un program riguros de teste de zbor, totalizând 200 de ore de zbor în cadrul a peste 150 de zboruri individuale de testare, conform unui comunicat al companiei Bell.

Sursă foto: Twitter

Programul de testare a fost conceput pentru a demonstra parametrii cheie de performanţă definiţi de Bell, pentru a prezenta o capacitate avansată, a reduce riscul şi a răspunde cerinţelor din cadrul iniţiativei Future Vertical Lift (FVL) a forţelor terestre americane, cu un model de aeronavă dezvoltat de la zero, se arată în comunicat.

Bell şi Team Valor au diminuat în mod sistematic riscul pentru programul Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA) al armatei, folosind pregătirea bazată pe date, transparenţa şi colaborarea cu forţele armate, precum şi o abordare dinamică pentru a furniza dovezi ale performanţei excepţionale în vederea actualizării unui program privind palmaresul.

V-280 Valor a depăşit obiectivele şi punctele cheie preconizate ale programului Bell în ultimii trei ani, ca parte a programului tehnologic demonstrativ comun multirol (Joint Multi-Role Technology Demonstration, JMR TD). Testarea iniţială a acestei noi aeronave s-a concentrat pe furnizarea de date de performanţă pentru a dovedi viteza, autonomia, agilitatea şi eficienţa modelului V-280, permiţând armatei să se deplaseze şi să-şi concentreze forţele la distanţele extinse necesare pentru operaţiunile globale ca parte a forţelor întrunite, mai arată sursa citată.

„De la primul nostru zbor din 2017 şi până astăzi, am colaborat îndeaproape cu colegii noştri din forţele armate pentru a crea o aeronavă FLRAA cu risc redus, accesibilă şi durabilă, care va redefini câmpul de luptă pentru deceniile viitoare”, a declarat Ryan Ehinger, vicepreşedinte şi director de program pentru V-280 Valor în cadrul Bell.

Bell şi Team Valor continuă să lucreze la un model V-280 Valor perfecţionat care se bazează pe datele colectate în ultimii trei ani de testare ca parte a unui contract de demonstraţii competitive şi reducere a riscurilor (CD&RR) atribuit în martie 2020, mai spun reprezentanţii Bell.