06 iulie 2021

Aeronava An-26 cu 28 de persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Okhotsk. Autorităţile Rusiei au început căutările pasagerilor şi echipajului avionului

Andreea Soare

O aeronavă cu 28 de persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Okhotsk, în timp ce se pregătea să aterizeze, transmite Irish Times.

Sursă foto: Profimedia

Serviciile de urgenţă din Rusia au localizat zona prăbuşirii aeronavei An-26 în Marea Okhotsk, marţi dimineaţă, după ce aeronava a dispărut de pe radar în timp ce se pregătea să aterizeze.

Mai multe nave au pornit spre locul aterizării aeronavei.

 Aeronava – care avea 22 de pasageri la bord şi şase membri ai echipajului – zbura din oraşul Petropavlovsk-Kamchatski către Palana când a dispărut de pe radar. Comunicarea cu echipajul aeronavei a fost pierdută când se afla la 9.5 km de aeroportul din Palana.

Aeronava aparţinea companiei Kamchatka Aviation Enterprises.

Ultimul accident grav de avion din Rusia datează din mai 2019, când un Sukhoi Superjet al companiei naţionale Aeroflot a fost forţat să aterizeze de urgenţă şi a luat foc pe pista unui aeroport din Moscova, ucigând 41 de persoane.

În februarie 2018, un Saratov Airlines AN-148 s-a prăbuşit la scurt timp după decolare lângă Moscova din cauza unei erori umane, ucigând toate cele 71 de persoane aflate la bord.

UPDATE: Autorităţile au anunţat că nu există supravieţuitori în urma prăbuşirii aeronavei An-26. Potrivit presei ruse, aeronava s-a prăbuşit într-o stâncă, la o altitudine de 230 de m. Printre motivele preliminare ale incidentului aviatic se numără: condiţii meteorologice nefavorabile, defecţiuni tehince ale aeronavei sau o eroare comisă de pilot.

Sursă: Twitter