01 mai 2023

Adolescent palestinian, împuşcat mortal de militari israelieni în Cisiordania

Mihai Draghici

Un adolescent palestinian a fost împuşcat mortal, luni, în confruntări cu militari israelieni produse în apropierea oraşului Ierihon, în Cisiordania, anunţă autorităţile medicale palestiniene, conform cotidianului The Times of Israel.

Sursă foto: Mediafax

Armata israeliană a efectuat un nou raid în tabăra de refugiaţi Aqabat Jabr, situată în apropierea oraşului Ierihon. Operaţiunea, destinată arestării a doi islamişti, a degenerat în schimburi de focuri.

Ministerul Sănătăţii din cadrul Autorităţii Palestiniene a comunicat că un palestinian în vârstă de 17 ani a fost împuşcat mortal de militari israelieni. Alţi şase palestinieni au fost răniţi în confruntări.

Situaţia rămâne tensionată în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, după o serie de atacuri palestiniene şi în contextul operaţiunilor militare israeliene. Aproximativ 100 de palestinieni au fost ucişi de la începutul anului în urma raidurilor serviciilor de securitate israeliene sau în timp ce încercau să comită atacuri. De asemenea, cel puţin 19 persoane au fost ucise în atacuri antiisraeliene.