06 iunie 2023

Administraţia SUA sancţionează indivizi implicaţi în destabilizarea Republicii Moldova

Mihai Draghici

Administraţia de la Washington a anunţat, luni, acţiuni de sancţionare a unor indivizi acuzaţi de implicare în tentativele serviciilor secrete din Rusia de a destabiliza Republica Moldova.

Sursă foto: Mediafax

"Astăzi, Biroul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) din cadrul Departamentului american al Trezoreriei a introdus pe lista sancţiunilor şapte membri principali ai unui grup de influenţe negative afiliat serviciilor ruse, din cauza rolului jucat în campania Federaţiei Ruse în sensul destabilizării şi din cauza campaniilor permanente de influenţare negativă din Republica Moldova. A fost introdusă pe lista sancţiunilor şi o entitate deţinută ori controlată de una dintre aceste persoane", a transmis Departamentul Trezoreriei de la Washington, conform unui comunicat vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Sancţiunile impuse astăzi expun eforturile ascunse, aflate în curs, ale Rusiei de a destabiliza naţiunile democratice", a declarat Brian Nelson, subsecretar american al Trezoreriei responsabil de Combaterea Terorismului şi Informaţii Financiare.

"Tentativele Rusiei de a lansa operaţiuni de influenţare exploatează preocupările cetăţenilor acestor ţări şi au rolul destabilizării guvernelor alese în mod legitim, pentru atingerea intereselor Moscovei. Statele Unite, alături de Uniunea Europeană menţin angajamentul de a viza persoane implicate în activităţile împotriva Republicii Moldova", a subliniat Brain Nelson.