18 iulie 2018

Administraţia SUA a plătit aproape 60.000 de euro pentru rezervarea hotelului deţinut de Donald Trump

Mihai Draghici

Administraţia Donald Trump a plătit peste 52.000 de lire sterline (aproape 60.000 de euro) pentru a ocupa în întregime complexul hotelier din Scoţia în care a fost cazat preşedintele Donald Trump şi care este deţinut de familia prezidenţială, afirmă surse citate de presa regională.

Sursă foto: Mediafax

Documente oficiale obţinute de publicaţia The Scotsman arată că Departamentul de Stat a plătit echivalentul a 52.477 de lire sterline (58.831 de euro) companiei SLC Turnberry Ltd, care deţine complexul hotelier scoţian South Ayrshire.

Donald Trump a fost cazat sâmbătă şi duminică la acest hotel, unde a jucat golf, după summitul NATO, vizita de lucru la Londra şi înaintea întrevederii din Finlanda cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Alături de Donald Trump, la acest complex hotelier au fost soţia sa, Melania Trump, fiul său, Eric Trump, şi membri ai delegaţiei oficiale, inclusiv John Kelly, şeful Cancelariei de la Casa Albă, Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt prezidenţial, şi Dan Scavino, director pentru comunicarea pe reţele de socializare online.

Donald Trump a cumpărat complexul hotelier din Scoţia de la firma Leisurecorp, în aprilie 2014, pentru suma de 60 de milioane de dolari, numindu-l "Trump Turnberry". Donald Trump a demisionat de la conducerea complexului în ianuarie 2017, înaintea începerii mandatului de preşedinte, transferând administrarea hotelului în sarcina fiilor săi Eric Trump şi Donald Trump jr.