15 ianuarie 2020

Administraţia Recep Erdogan transferă în Libia aproximativ 2.000 de combatanţi insurgenţi sirieni

Mihai Draghici

Turcia transferă în Libia aproximativ 2.000 de combatanţi insurgenţi sirieni, în condiţiile în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a anunţat că susţine Guvernul libian recunoscut de Naţiunile Unite în conflictul cu gruparea Armata Naţională Libiană.

Sursă foto: Mediafax

Surse citate de cotidianul The Guardian au declarat că aproximativ 2.000 de combatanţi sirieni au fost trimişi din Turcia în Libia sau urmează să fie transferaţi în această ţară pentru a participa la conflict.

Turcia oferă susţinere grupurilor insurgente din Siria în conflictul cu regimul Bashar al-Assad.

În Libia, Turcia susţine Guvernul Fayez al-Sarraj în conflictul cu gruparea Armata Naţională Libiană, condusă de mareşalul insurgent Khalifa Haftar.

Pe 24 decembrie 2019, Turcia a transferat în Libia 300 de membri ai grupului insurgent Armata Naţională Siriană, iar după câteva zile au fost transferaţi încă 350 de insurgenţi. Alţi 1.350 de combatanţi au ajuns în Libia pe 5 ianuarie. Combatanţii au fost poziţionaţi în zona oraşului Tripoli.

Combatanţii au semnat contracte pe şase luni cu Guvernul Acordului Naţional din Libia, având salarii lunare de 2.000 de dolari, au declarat surse siriene.