31 iulie 2018

Administraţia Donald Trump laudă acţiunile Facebook în sensul contracarării ingerinţelor politice

Mihai Draghici

Kirstjen Nielsen, secretarul american pentru Securitatea Internă, a lăudat, marţi seară, măsurile aplicate de reţeaua de socializare online Facebook pentru contracararea ingerinţelor politice.

"Este o veste foarte bună, întrucât arată că Facebook tratează problema cu seriozitate, astfel că trebuie lăudaţi pentru ce au făcut astăzi", a declarat Kirstjen Nielsen într-un interviu acordat postului Fox News.

"Situaţia arată că ameninţările sunt foarte reale, iar americanii trebuie să cunoască aceste lucruri. Ruşii şi alte naţiuni încearcă în mod clar să ne manipuleze", a subliniat Kirstjen Nielsen.

Reţeaua de socializare online Facebook a eliminat conturi implicate în activităţi coordonate pentru influenţarea opiniei publice din Statele Unite, într-o acţiune care vizează un grup cibernetic rus, afirmă surse citate de CNNMoney.

Compania Facebook a comunicat marţi că a eliminat o reţea de conturi şi pagini online implicate în "comportamente coordonate neautentice". Dincolo de anunţul public, o sursă politică din Congresul SUA a comunicat că reprezentanţii Facebook au transmis că un grup rus se află în spatele a peste 30 de pagini online care promovează poziţii politice în Statele Unite.

La nivel public, Facebook a precizat că nu cunoaşte sigur cine se află în spatele reţelei cibernetice, admiţând că au fost găsite "dovezi privind legături între aceste conturi online" şi unele folosite de hackeri ruşi în campania electorală din anul 2016.