05 mai 2018

Administraţia Donald Trump a reactivat misiunile navale în Oceanul Atlantic, pentru contracararea Rusiei

Mihai Draghici

Administraţia Donald Trump a decis reactivarea Flotei militare a II-a, care va relua misiunile în largul Coastei de Est a SUA, în nordul Oceanului Atlantic, pentru contracararea operaţiunilor maritime ruse în această zonă.

Sursă foto: Mediafax

Flota militară a II-a va exercita autoritate operaţională asupra navelor şi avioanelor militare din zona Coastei de Est a Statelor Unite şi în nordul Oceanului Atlantic. În plus, Flota va efectua misiuni de reacţie la situaţii de urgenţă de nivel mondial, anunţă Forţele Navale americane. "Strategia SUA de apărare naţională arată clar că am revenit la perioada competiţiei pentru putere, în contextul în care mediul de securitate devine din ce în ce mai provocator şi mai complex", a declarat [...]

Testează abonamentul

Poți să accesezi întreg articolul doar dacă ești abonat la MonitorulApararii.ro.

Alege abonament Cere demo

Dacă ai deja un abonament valid intră în cont mai jos

Am uitat parola

Nu ai cont încă? Înregistrează-te aici

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor Monitorului Apararii si Securitatii. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Citarea se poate face în limita a 250 de semne cu conditia citarii sursei si mentionarii linkului site-ului https://monitorulapararii.ro/. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.
Nota: Utilizatorii care au achizitionat un abonament cu drept de republicare au permisiunea de reproducere a maxim 4 articole pe luna si numai intr-o singura publicatie, cu conditia citarii sursei si mentionarii linkului (model: Articol preluat din https://monitorulapararii.ro/).