30 aprilie 2019

Administraţia Donald Trump a aprobat trimiterea a 320 de militari la frontiera cu Mexicul

Bianca Pavaluca

Armata Statelor Unite va trimite 320 de noi militari la frontiera cu Mexic, în roluri care vor presupune contact direct cu migranţii, precum transportarea şi monitorizarea acestora, au transmis luni oficialii Pentagonului, citaţi de Reuters.

Conform unui comunicat emis de Pentagon, noua mobilizare a militarilor va presupune costuri de până la 7,4 milioane de dolari până în luna septembrie.

Armata Statelor Unite a mobilizat până acum aproximativ 5.000 de militari la graniţa cu Mexic, în contextul în care ţara se confruntă cu o criză a migranţilor, conform preşedintelui american Donald Trump.

Preşedintele american Donald Trump a reiterat miercuri ameninţările privind închiderea parţială a frontierei dintre Statele Unite şi Mexic şi a transmis că ia în considerare trimiterea mai multor „soldaţi înarmaţi”.

Preşedintele a anunţat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că doreşte să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat în luna martie că este determinat să ajute la stoparea migraţiei ilegale, dar ţara sa nu este responsabilă direct de fluxul de imigranţi care ajung în Statele Unite. Acesta a transmis că doreşte să combată imigraţia ilegală şi să menţină o relaţie cordială cu omologul său american.