31 iulie 2020

Adjunctul şefului SRI George Voinescu, trecut în rezervă. În locul său a fost numit Gheorghe Răducu

Otilia Serescu

Adjunctul directorului SRI George Viorel Voinescu a fost trecut în rezervă, în urma unui decret semnat, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis, anunţă Administraţia Prezidenţială. În locul său a fost numit generalul Gheorghe-Stancu Răducu.

Sursă foto: Mediafax

În cazul său, Iohannis a semnat două decrete. Primul priveşte înaintarea în gradul de general – cu patru stele, la trecerea în rezervă, iar al doilea vizează eliberarea din funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii. Ambele decrete sunt valabile din 1 august.

Conform site-ului SRI, general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 27 iulie 2005.

În anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste şi al Direcţiei Financiare a Serviciului Român de Informaţii.

În anul 2011 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Economie şi afaceri internaţionale la Academia de Studii Economice din Bucureşti, cu teza intitulată "Impactul terorismului asupra economiei mondiale".

În anul 2006 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

În anul 1999 a absolvit cursul postuniversitar de Contabilitate Informatizată în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

În anul 1985 a absolvit cursurile Scolii Militare de Ofiţeri Activi "Nicolae Balcescu" din Sibiu, specialitatea Finanţe.

A urmat cursurile Facultăţii de Logistică din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea Finanţe, pe care a absolvit-o în anul 1994.

Tot vineri, Iohannis a semnar şi decretul prin care în locul lui Voinescu este numit în funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii a generalui de brigadă – cu o stea Răducu Gheorghe-Stancu.