23 iunie 2019

Activităţi de observare în cadrul exerciţiului multinaţional Saber Guardian 2019

Andreea Soare

"Ca urmare a invitaţiei adresate statelor OSCE şi altor organizaţii internaţionale, în perioada 18-21 iunie, delegaţi din Ucraina, Germania, Olanda, Statele Unite ale Americii şi Centrul de Prevenire a Conflictelor (CPC/OSCE) şi NATO au desfăşurat în România activităţi de observare a exerciţiului multinaţional Saber Guardian 2019", anunţă un comunicat al MApN.

Sursă foto: Statul Major al Apărării
„Ministerul Apărării Naţionale promovează în mod constant o politică de transparenţă şi predictibilitate în ceea ce priveşte activităţile militare, contribuind astfel la respectarea obligaţiilor internaţionale asumate de România în sfera măsurilor de creştere a încrederii şi securităţii.
Observatorii au avut posibilitatea să urmărească, în teren şi din elicopter, modul de desfăşurare a unor secvenţe ale exerciţiului, dimensiunea şi dispunerea trupelor”, se precizează în comunicat.
 
„Activitatea de observare a fost organizată în conformitate cu prevederile Documentului de la Viena 2011 privind măsuri de întărire a încrederii şi securităţii, Capitolul VI - Observarea anumitor activităţi militare, ca urmare a faptului că numărul total de participanţi planificaţi la exerciţiul de pe teritoriul României a depăşit cifra de 13.000.”