01 august 2019

Achiziţii STS din ultima perioadă: Maşini de 7,5 milioane de lei şi echipamente de 19 milioane lei

Teodor Bobei

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a făcut achiziţii de aproximativ 19 milioane de lei în ultima săptămână. Printre achiziţii se numără telefoane, cartuşe de imprimante şi echipamente de recunoaştere optică. STS a cumpărat în luna mai şi maşini de teren şi utilitare de 7,5 milioane lei.

Sursă foto: Mediafax

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a făcut achiziţii recente de aproximativ 19 milioane de lei, contractele fiind încheiate pentru terminale telefonice inteligente (2 milioane de lei), cartuşe de imprimantă (6,9 milioane de lei) "pentru eficientizarea activităţii personalului STS şi a fluxurilor de lucru interne" şi echipamente de recunoaştere optică (10 milioane de lei), potrivit datelor introduse în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Acordul-cadru pentru echipamentele achiziţionate are o durată de 24 de luni iar finanţarea pentru achiziţie provine din fonduri bugetare.

În luna mai, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a mai achiziţionat autoutilitare şi autovehicule de teren în valoare de 7,5 milioane de lei, " necesare pentru înlocuirea vehiculelor vechi şi completare deficitului", aşa cum se arată în acordul-cadru încheiat cu STS şi publicat pe SEAP.

Totodată, STS a mai efectuat lucrări de construcţie pentru un centru de date cu rol de "disaster recovery", în valoare de 26,4 milioane de lei.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a avut un buget de 608 de milioane de lei pentru anul 2019, din care 320 de milioane reprezintă cheltuieli de personal, iar aproximativ 200 de milioane de lei reprezintă achiziţii publice, conform datelor publicate pe site-ul insituţiei.