COMANDĂ REVISTA

Un an al României, un an al schimbărilor neconvenţionale în lume

Mersul timpului şi mecanismele de funcţionare ale Uniunii Europene au adus România în prim-planul Uniunii  pentru jumătate de an. Este un moment care se va repeta peste mulţi ani. Dacă...Uniunea Europeană va rămâne la fel, dacă lumea va rămâne la fel. Ceea ce este puţin probabil.

Din iarnă până în vară, România prezidează mai multe “mese”, unde trebuie să îi aducă pe participanţi la acelaşi numitor  -prin discuţii şi mediere -  după care să ofere soluţii de acceptat – de Comisia Europeană, de Parlamentul European – care să facă viaţa mai bună pentru un continent prea des încercat, prea des neliniştit.

Doar că la aceste soluţii se  vor uita ceva mai puţin actualele Legislativ ş Executiv european şi mai mult cele care vor rezulta şi începe să funcţioneze după  alegerile europene din acest an.

Pentru că, România  trebuie să adminstreze o perioadă de trecere.

La fel, mersul timpului şi mecanismele de funcţionare comunitare au pus,  printr-o coincidenţă ironică sau doar potrivită , pe veşnicul candidat la rolul de “copil –problemă” al Uniunii - România -  să conducă treburile (în mare parte simbolic, dar această putere nu trebuie subestimată)  într-o perioadă de tranziţie mai neobişnuită.

Acum, schimbările se simt inclusiv în filosofii sau obişnuiţe. Avem parte de noi realităţi: 2.0, 3.0, 4.0.

Ciudat sau previzibil, aici, în România, rămânem încă provinciali, pierduţi în războaie mărunte. Am putea spune, cu orgoliu că suntem “insulari”, dar acesta este un apanaj exclusiv al Marii Britanii.

2019 este încă o ocazie oferită cu generozitate  României de de a-şi depăşi “graniţa” mentalităţilor şi de a merge în pas cu timpul prezent. Anticipând viitorul,  nu doar corect, ci şi inspirat.

Este valabil în 2019 şi pentru restul lumii. Vremurile se mişcă nu doar repede, ci şi neconvenţional, uneori cu epiloguri neaşteptate. De la Marea Neagră până în Africa.

În acest număr al Monitorului Apărării şi Securităţii încercăm să le prevedem cu luciditate şi în cunoştiinţă de cauză.

Indira Crasnea,
Redactor-şef MAS

 

Iti doresti revista?
Poți comanda online ediția curentă a revistei Monitorul Apărării și Securitații. Completează formularul de mai jos, finalizează comanda prin plata online, iar noi îți vom expedia revista prin poștă la adresa menționată în formularul de plată.

Ediția curentă a revistei

Revista PREȚ/EDITIE
Monitorul apararii si securitatii

* Preţurile conţin TVA şi sunt valabile pentru o revista.

Îţi mulţumim pentru interesul acordat produselor MonitorulApararii.ro. Te rugăm să verifici dacă produsele selectate corespund opţiunilor tale şi apoi să finalizezi procesul, completand formularul de mai jos pentru a face plata online.

Dacă doreşti o ofertă personalizată te rugăm să iei legatura cu unul dintre agenţii noştri de vânzări. Contactele lor le găseşti aici.

Formular de plată


Persoana fizica
Persoana juridica