COMANDĂ REVISTA

O primăvară fierbinte pentru România

Preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, summitul de la Sibiu şi summitul extraordinar al liderilor UE care va avea loc pe 28 mai, pentru începerea procesului de alegere al noilor şefi ai instituţiilor europene, aduc în această primăvară ţara noastră pe o poziţie extrem de vizibilă pentru Europa. Dar şi pentru restul lumii. Pe fondul declaraţiilor şi acţiunilor din ce în ce mai evident agresive ale preşedintelui Putin, orientarea euro-atlantică a României este o provocare prea mare pentru ambiţiile Rusiei, care vrea să stea la masa puterilor în condiţii de egalitate sau chiar de forţă dominantă. Iar dacă nu poate confrunta direct SUA, o va face cu state mai apropriate geografic.

Majoritatea românilor au o deschidere europeană, însă disputele politice interne riscă să pună în umbra interesul securităţii naţionale şi inclusiv europene. UE se confruntă cu provocări economice, cu discursul neliniştitor al Administraţiei Trump, care condiţionează apartenenţa sa la NATO, tendinţele spre illiberalism şi naţionalism din cadrul statelor membre ale Uniunii. Toate acestea pot duce la o serie de schimbări neprevăzute.

Pentru că văd turbulenţele potenţiale, liderii UE pun în aceste zile accentul pe unitate. Cu o Mare Britanie neivitată la summitul de la Sibiu, este de aşteptat ca liderii europeni să-şi pună speranţele în aportul necondiţionat al statelor mai mici, dar cu resurse geografice şi economice semnificative. Iar România are marele privilegiu de a fi în această perioadă statul către care sunt îndreptate toate privirile. România prezidează multe mese unde responsabilitatea sa va fi să aducă acestă unitate. Cum va face faţă acestei provocări?

 

Alina Miron, editor coordonator

Iti doresti revista?
Poți comanda online ediția curentă a revistei Monitorul Apărării și Securitații. Completează formularul de mai jos, finalizează comanda prin plata online, iar noi îți vom expedia revista prin poștă la adresa menționată în formularul de plată.

Ediția curentă a revistei

Revista PREȚ/EDITIE
Monitorul apararii si securitatii

* Preţurile conţin TVA şi sunt valabile pentru o revista.

Îţi mulţumim pentru interesul acordat produselor MonitorulApararii.ro. Te rugăm să verifici dacă produsele selectate corespund opţiunilor tale şi apoi să finalizezi procesul, completand formularul de mai jos pentru a face plata online.

Dacă doreşti o ofertă personalizată te rugăm să iei legatura cu unul dintre agenţii noştri de vânzări. Contactele lor le găseşti aici.

Formular de plată


Persoana fizica
Persoana juridica