29 mai 2018

A 7-a editie BSDA Expo - Conference, Romaero, Baneasa (16 – 18 mai)

Monitorul Apărării şi Securităţii

Sursă foto: Mediafax

2018 a fost anul celei de-a 7-a editii Black Sea Defense and Aerospace; gazduita din nou de ROMAERO S.A. din Baneasa, intre 16 si 18 mai, BSDA 2018 s-a remarcat drept cea mai mare expozitie de armament din sud-estul Europei prin prezenta a 290 de expozanti din mai mult de 26 de tari.

De-a lungul celor 7 editii, contractori renumiti precum Lockheed Martin, Elbit Systems, Interactive Systems & Business Consulting, Digital Bit, Romarm, ROMAERO au avut o prezenta consecutiva. De-a lungul anilor, li s-au alaturat nume mari din industria apararii, de la Raytheon, General Dynamics, General Dynamics European Land Systems, Harris, Bell, Textron, L3 Technologies, FLIR Systems, Rockwell Collins, Rafael Advanced Defense Systems, Thales sau Airbus, pana la Naval Group, MBDA Missile Systems, Damen Shipyards, Fincantieri, Leonardo Company, Nurol Makina, STM, Rheinmetall, IVECO, Jeep, BMW Motorrad Aerostar SA, Rom Tech, Pro Optica, UTI, Rohde&Schwarz si multi altii, vizibili prin accesarea www.bsda.ro.

Cu prilejul ceremoniei de deschidere, Ministrul Apararii, Mihai Fifor, presedintele Klaus Iohannis sau ambasadorul Statelor Unite in Romania – Hans Klemm, au tinut sa mentioneze in discursuri importanta unei astfel de expozitii, atat pentru inzestrarea Armatei Romane pe plan local, cat si pentru setarea Marii Negre drept punct strategic de mare importanta pentru intregul domeniu al apararii.

Vizita oficialitatilor croate a marcat a treia zi de expozitie, 18 mai; prim-ministrul Andrej Plenkovic alaturi de Ministrul Apararii, Damir Krsticevic au vizitat pavilionul croat din cadrul expozitiei, apoi Ministrul Apararii din Romania, Mihai Fifor i-a insotit pe cei doi la standul expozitional Romarm, apoi i-a ghidat catre standurile romanesti de aeronautica, pentru a incheia vizita cu o prezentare a dotarilor supersonice ale Armatei Romane.

BSDA si-a doborat propriul record in 2018 chiar si prin numarul de vizitatori, numarand peste 25000 oameni inregistrati online pentru a lua parte la demonstraţii, simulari sau expozitia tehnica din dotarea Armatei României, din dotarea Forţelor Armate ale SUA, cat si cea a Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru a mentine sau chiar depasi nivelul atins de BSDA cu ocazia viitoarei editii din 2020, Sebastian Tudor, director general TNT Productions Romania mentioneaza importanta partenerilor in organizarea unei asemenea expozitii: “Ne dorim sa ne bucuram si in 2020 de un sprijin pe masura celui primit cu ocazia celei de-a 7-a editii, atat din partea partenerilor, cat si a companiilor, locale sau internationale. Editia din 2018 a fost cea mai mare, atat din prisma numarului de firme expozante, cat si cea a numarului de vizitatori. Chiar si acesta din urma a crescut cu 35% fata de editia precedenta. Aceste cresteri constante marcheaza BSDA drept unul dintre cele mai mari si importante evenimente de profil din lume. Un asemenea statut nu era posibil fara sprijinul institutiilor publice partenere, in special cel al Ministerului Apararii Nationale, al gazdei noastre constante, ROMAERO S.A., sau fara implicarea activa a firmelor participante.”

 

International Exhibition and Conference for Defense, Homeland Security,

Cyber Security, Safety & Security and Aerospace

May 16 – 18, 2018     |     ROMAERO – Bucharest, Romania

 

 

Partner & Host: