09 martie 2018

70 de marinari militari români se instruiesc în Marea Mediterană, alături de alţi militari ai NATO

Cătălin Legănel

70 de marinari militari români sunt implicaţi, de vineri, într-un exerciţiu multinaţional care are loc, timp de o săptămână, în Marea Mediterană, la care participă şi nave militare din cadrul unei grupări navale a NATO, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursă foto: Mediafax

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale, dragorul maritim ”Lt. Dimitrie Nicolescu”, cu un echipaj alcătuit din 70 de militari, a plecat din portul Constanţa luni, luând cap-compas portul Patras din Grecia, unde se va integra într-o grupare navală alcătuită din nave militare ale Belgiei, Bulgariei, Greciei, Spaniei, Turciei, precum şi din nave ale grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2).

Nava participă, în perioada 9 - 16 martie, la Exerciţiul multinaţional ARIADNE 18, organizat de Forţele Navale Elene.

”Exerciţiul, desfăşurat în Golful Patraikos, este destinat dezvoltării nivelului de instruire în cadru multinaţional, în domeniul specific luptei împotriva ameninţărilor subacvatice şi contribuie la dezvoltarea relaţiilor multilaterale dintre Forţele Navale Române şi forţele navale participante, iar prin prezenţa navei militare româneşti la activităţile organizate de partenerii din Alianţă în Marea Mediterană România demonstrează faptul că este un partener credibil şi un furnizor de securitate pe flancul sudic şi estic la NATO”, arată reprezentanţii SMFN.

Nava este comandată de căpitanul Costel-Denis Giubernea, care are în subordine un echipaj cu vârsta medie de 28 de ani.

Joi, întregul echipaj al dragorului maritim, în frunte cu comandantul său, le-a felicitat pe cele trei colege aflate la bord, locotenent Mihaela Şipoteanu şi locotenent Olimpia Harag, precum şi maistrul militar clasa a II-a Mihaela Găzdaru.